Magazines

Een monitor voor dagelijks gebruik hoeft geen vele honderden euro’s te kosten. Schermen met een prijskaartje tussen de 100 en 250 euro zijn hiervoor prima geschikt.

c't 7/8 | juli-augustus 2020

Magazine lezen
Bijna alle kantoormedewerkers zitten nu vaker thuis aan hun bureau. Het zou wel eens een van de weinige positieve effecten van de coronacrisis kunnen zijn: daar waar mogelijk wordt thuiswerken de norm.

c't jun/2020

Magazine lezen
Geweldige ervaringen leveren de mooiste herinneringen op: een pittige afdaling tijdens een skivakantie of een mountainbiketocht over modderige paden in de bergen. Deze ervaringen kun je met een actioncam zorgeloos op film vastleggen om ze later thuis te herbeleven.

c't 5 | mei 2020

Magazine lezen
Processors met twee tot acht cores, Wi-Fi 6, grafische kaarten die overweg kunnen met ray-tracing, speciale schermformaten, geïntegreerde privacyfilters, oled en dubbele schermen – er is veel veranderd in laptopland.

c't 4 | april 2020

Magazine lezen
Als je geen kant-en-klare pc wilt, maar je nieuwe systeem helemaal zelf wilt uitzoeken, ben je wel even zoet met jezelf inlezen en het verzamelen van alle nodige informatie. Wij helpen hierbij een handje.

c't 3 | maart 2020

Magazine lezen
De Raspberry Pi Foundation heeft met de Raspberry Pi 4 precies de dingen verbeterd die dringend nodig waren: meer RAM, USB 3.0, gigabit-ethernet en 4K-ondersteuning.

Omdat de Raspberry Pi 4 weer meer kan dan de vorige versies, biedt dat ook weer nieuwe mogelijkheden. Met onze projectideeën maak je een internet-wekkerradio, mediacenter, informatiedisplay, universele radio-ontvanger en lees je een slimme energiemeter uit met openHAB.

c't 1/2 | januari 2020

Magazine lezen
Bijna iedereen komt vroeg of laat in aanraking met spraakassistenten. Daarom is het goed om te begrijpen hoe die assistenten werken, want het zijn niet puur speeltjes, maar ook geen alleskunners – en ook geen dataspionnen.

c't 12 | december 2019

Magazine lezen
Meer plek op je desktop? Dan denk je aan een hoge resolutie of een ultrabreed scherm, maar meerdere monitoren of virtuele desktops zijn ook een optie.

c't 11 | november 2019

Magazine lezen
Met de derde generatie Ryzen-processors wil AMD niet alleen de performance-kroon terugpakken, maar ook het technologische leiderschap overnemen van Intel.

c't magazine 10 | oktober 2019

Magazine lezen
Een onverwachte welkome verrassing: de Raspberry Pi 4 is gearriveerd. De nieuwste telg in de Raspberry Pi-famiie maakt nieuwe projecten mogelijk dankzij verbeterde hardware.

c't magazine 9 | september 2019

Magazine lezen
In het buitenland weet je nooit of het draadloze netwerk wel betrouwbaar is. Met een VPN kun je veilig remote werken of waar je ook bent Netflix kijken.

c't magazine 7/8 | Juli-Aug 2019

Magazine lezen
Je hoeft niet eens het darknet op om op internet webwinkels te vinden die een aardig assortiment bieden aan hacking-gadgets. Bij diverse aanbieders vind je bijna alleen maar apparaatjes met één enkel doel: het zo makkelijk mogelijk maken van aanvallen op netwerken, computers, smartphones en andere doelwitten.

c't magazine 6 | Juni 2019

Magazine lezen
Er was eens een wat dikkige smartwatch, waarvan werd gezegd dat hij een mooie toekomst voor zich had liggen. Iedereen zou hem willen hebben omdat je er zulke leuke en nuttige dingen mee kunt doen. De realiteit: te korte accuduur, te dikke behuizingen, een priegelig scherm met een trage interface en slecht uitgewerkte apps. Er moest snel iets gebeuren om te voorkomen dat de smartwatches weer in de vergetelheid zouden raken.

c't magazine 5 | Mei 2019

Magazine lezen
Sommige Windowsversies wil je liever vergeten (Millennium, Vista) en sommige werken zo stabiel en prettig, dat mensen niet snel op hun opvolgers overstappen. Windows XP was er zo een, net als Windows 7. Hoewel nog talloze mensen in bedrijven en thuis met Windows 7 werken, staakt Microsoft over krap een jaar met het onderhoud van het 10 jaar oude systeem, waardoor gebruikers feitelijke worden gedwongen iets anders te gebruiken.

c't magazine 4 | April 2019

Magazine lezen
Hoe ziet je nieuwe pc er uit? Wordt het Intel of AMD? Mocht je van plan zijn een nieuwe pc te bouwen, dan helpen we je op weg met onze pc zelfbouwvoorstellen. Wij hebben vier systemen gebouwd met een optimale samenstelling van componenten: twee allround-systemen met Intel en AMD, een budget gaming-pc en een krachtig workstation.

  • De optimale pc
  • Windows automatisch installeren
  • AI: dommer dan je denkt
  • 3D-printers vanaf 350 euro

c't magazine 3 | Mrt 2019

Magazine lezen
Als je nieuwe luidsprekers in huis wilt halen is het tegenwoordig niet meer zo overzichtelijk als het ooit was, toen je nog stereosets had met een cd-speler en een cassettedeck erbij. Veel speakers hebben geweldig geluid, maar net zo belangrijk is hoe eenvoudig de speaker in je netwerk integreert en welke extra functies hij biedt.

Multiroom-muzieksystemen
De zogeheten connected multiroom-muzieksystemen beloven een groots geluid en een simpele bediening via apps of spraakbesturing. Ze hebben bluetooth en wifi aan boord, en muziek wordt direct vanaf internet gestreamd. Maar om een enkele kamer te vullen met geluid, moet je al goed weten waarop je moet letten. Wij helpen je met je keuze en testten twaalf multiroom-muzieksystemen.

Dropbox-alternatieven.
Als je bestanden synchroon wilt houden tussen je pc's, smartphones en tablets, valt er uit meer te kiezen dan alleen Dropbox. We hebben clouddiensten, zelf gehoste cloudstorage en peer-to-peer-programma's getest die het net even anders doen, en soms zelfs beter.

Z390-moederborden
Moederborden met Z390-chipset bieden veel opties en plek voor een Core i-8000- of Core i-9000-serie Intel-cpu. We hebben modellen van 150 tot 360 euro van dichtbij bekeken.

Smarthome met Zigbee
Zigbee is een populair protocol, waar de meeste slimme lampen en sensoren mee werken. Als je weet hoe berichten van apparaat naar apparaat worden verstuurd, is het makkelijker om fouten op te zoeken. Ook laten we zien hoe je van de (cloud)systemen en apps van fabrikanten afkomt en met een goedkope chip en Raspberry Pi alles in eigen beheer houdt.

c't magazine 1-2 | Jan-Feb 2019

Magazine lezen
Ondanks Alexa, Siri, eyetracking, gestures en VR-brillen zijn toetsenborden en muizen nog lang niet aan hun pensioen toe. Als je je een beetje verdiept in wat er zich binnen een toetsenbord afspeelt, wordt het vinden van het perfecte toetsenbord een stuk makkelijker.

Het ultieme toetsenbord voor kantoorwerk en gaming
4K-monitoren voor 400 euro
Bestanden in Windows goed verwijderen
Negen dashcams in de praktijk getest

c't magazine 12 | Dec 2018

Magazine lezen
Knutselen met een Pi kost al snel veel tijd als je de soldeerbout erbij moet pakken. Gelukkig kun je ook een hoop doen met alleen de beschikbare aansluitingen en geïntegreerde hardware. De projecten in deze c't kun je allemaal uitvoeren zonder je handen vuil te maken.

- Pi-projecten zonder solderen
- Spionage-apps op smartphones
- Bluetooth-hoofdtelefoons
- De optimale office-pc

c't magazine 11 | Nov 2018

Magazine lezen
Het darknet heeft meer te bieden dan een illegale zwarte markt en anonimiteit. Wie zich niet laat verblinden door de sensatieverhalen, ontdekt avontuurlijke oplossingen voor problemen die ook in het dagelijks leven voorkomen.

- Darknet: voorbij wapens, porno en drugs
- Tijd en zenuwen sparen met Docker
- Curved breedbeeldmonitoren getest
- Windows beveiligen met tools

c't magazine 10 | Okt 2018

Magazine lezen
In de Linux-wereld zijn nieuwe veranderingen gaande die distributies zoals Debian, Ubuntu & co op hun grondvesten doen beven, waaronder een nieuwe firewall-techniek voor de kernel en een versimpeling van het graphicssysteem.

  • Linux vernieuwt
  • Microcontrollers
  • Beveiligde usb-sticks
  • AM4 X470-moederborden

c't magazine 9 | Sep 2018

Magazine lezen